Ексклюзиви
неділя, 13 січня 2013 11:24

Вибори президента Чехії: татуйований професор отримав голосів більше, ніж Ющенко у 2010 році

Вибори президента Чехії: татуйований професор отримав голосів більше, ніж Ющенко у 2010 році
Владімір Франц Фото: tsn.ua

Професор права, відомий композитор і сценограф Владімір Франц, 90% тіла якого покрито татуюванням, із 6,8 відсотка голосів зайняв п'яте місце на виборах президента Чехії. Про це пише ТСН.ua.

Тим часом стали відомі результати першого туру перших прямих президентських виборів у Чехії: ніхто із 9 кандидатів на посаду президента не здобув перемоги. Як і в Україні, для тріумфу необхідно набрати понад половину голосів.

До другого туру виборів президента Чехії вийшли Мілош Земан, колишній прем'єр-міністр, голова пролівої Партії прав громадян-земановців, з 24,2% голосів, а також діючий міністр закордонних справ, голова правоцентристської партії "ТОР09" Карел Шварценберґ – у нього 23,4 відсотка голосів виборців.

Другий тур виборів президента Чехії відбудеться 25-26 січня.

Зазначимо, що результат Владіміра Франца, якого у народі прозвали Аватаром через його незвичну зовнішність, зайнявши п'яте місце з доволі високим показником відданих голосів, здивував багатьох оглядачів – наприклад, українці у 2010 році за діючого лідера країни Віктора Ющенка віддали 5,45%.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента Чехії: татуйований професор отримав голосів більше, ніж Ющенко у 2010 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути