четвер, 14 березня 2019 17:42

Вибори перетворили на цунамі компроматів і чорного піару – Маринович

Вибори перетворили на цунамі компроматів і чорного піару – Маринович
Мирослав Маринович закликав кандидатів у президенти провести чесні вибори. Фото: Gazeta.ua

Кандидати в президенти намагаються знищити усіх небезпечних суперників, а не переконати суспільство у правильності свого шляху.

Таку думку висловив правозахисник, релігієзнавець Мирослав Маринович на прес-конференції ініціативної групи "Першого грудня" 13 березня.

"Ми за чесні вибори. Вибори не з тих брудних технологій, які можуть скомпрометувати нас як державу. Звичайно, ми усвідомлюємо, що в розпал компанії ці заклики можуть мати ефект відомих закликів кота Леопольда. Проте ми закликаємо всіх учасників перегонів усвідомити, що нечесні прийоми творять фатальний кумулятивний ефект, який обернеться проти них. У боротьбі всіх проти всіх суспільство не вірить нікому.

Перетворення виборів на клоунаду - це одвічна причина нашої національної руїни. Хай не станеться так цього разу. Чи ми як суспільство замислюємося над тим, у що ми перетворили один із найголовніших інструментів демократії — вибори? Передвиборчі змагання важливі, бо це нагода обговорити шляхи розвитку держави і вибрати найкраще. Натомість ми перетворили кампанію на цунамі компроматів і чорного піару.

Мета штабів — не переконати суспільство у правильності шляху їхнього кандидата, а знищити усіх небезпечних суперників. Це — зловживання демократією. Тому спитаймо себе чесно: чи є ми відповідальними громадянами? Чи нам, може, буде комфортніше в диктатурі? Я ставлю гострі питання, щоб ми усвідомили всі загрози".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка назвали причину походу на другий термін

На виборах повинні обрати безпеку країни, вважає правозахисник.

"Країну заливає бруд, ми інфіковані ним до краю. В цих умовах, якщо немає структурованої моральної альтернативи, ми змушені вибрати безпеку країни. Адже загроза, перед якою вона стоїть, величезна. Поки Україна має свою державу, хай і недосконалу, доти ми можемо боротися за її очищення і подальший розвиток. Натомість у країні, окупованій Росією, ми будемо боротися за права людини знову в сибірському ГУЛАГу. Тому ми обираємо безпеку. По-друге, з нинішнього набору кандидатів, на нашу думку, найбільше гарантує безпеку держави Петро Порошенко. Тому ми виступаємо на його підтримку і закликаємо виборців проголосувати за нього.

Нам прикро, що у кривих дзеркалах перегонів важливі здобутки Порошенка зазнали спотворень. Ми хотіли би, щоб вчинене ним добро не було забуте. З іншого боку, ми ставимося до Петра Олексійовича небезкритично. І не раз, навіть йому особисто, звертали увагу на його прорахунки. Отож, підтримуючи Петра Порошенка, ми розраховуємо на його здатність врахувати нелегкий досвід керівництва державою і виправити помилки минулих років.

Наша боротьба за цінності на цих виборах не має зупинитись. Бруд у владі - це квінтесенція бруду, який булькає у народі. Якщо хочемо змінити цінності влади, маємо почати з себе".

13 березня Ініціативна група "Першого грудня" закликала кандидатів у президенти провести чесні вибори в інформаційному агентстві "Укрінформ". Голосування відбудеться 31 березня.

Зараз ви читаєте новину «Вибори перетворили на цунамі компроматів і чорного піару – Маринович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути