Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 14:11

Вибори дісталися церкви: голова парламентської фракції агітує в храмі та роздає "пожертви"

Вибори дісталися церкви: голова парламентської фракції агітує в храмі та роздає "пожертви"
У храмі агітували грошима за нардепа і кандидата Максима Бурбака.

В одному з сіл Заставнівського району наЧернівеччині у церкві агітували за кандидата-мажоритарника, голову фракції "Народний фронт" Максима Бурбака.

Про це повідомляє громадянська мережа "Опора"

У Facebook з'явилося відео, на якому помічниця кандидата Бурбака, депутат Заставнівської міської ради Лілія Семенюк розповідає, що передала пожертву на храм. Також вона агітувала за кандидата та закликала проголосувати за нього 21 липня.

"Маю доручення пожертвувати на вашу церкву 20 тисяч гривень. Це від Максима Юрійовича Бурбака. Прохання, щоб ви у найближчий період 21 липня прийшли виявити свою волю та проголосували за Максима Юрійовича Бурбака", - каже жінка на відео.

Після цього прихожани в храмі почали співати "Многая літа".

Максим Бурбак балотується по округу №204, куди, зокрема, входить місто Чернівці.

"Будь-яка передача коштів від кандидата виборцям, яка супроводжується агітацією, у виборчий період може розцінюватися як підкуп виборців. У даному випадку необхідно детально зясувати, у який саме період відбуваються події на відео, а також отримати коментарі як від народного депутата та його помічників, так і від людей, які оприлюднили відео.

Ми намагалися взяти коментарі у всіх сторін, проте вони відмовились говорити, або ж неможливо було до них додзвонитись", – кажуть в "Опорі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат від партії кума Путіна годував виборців морозивом

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою — 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за винятком округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.

Зараз ви читаєте новину «Вибори дісталися церкви: голова парламентської фракції агітує в храмі та роздає "пожертви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути