четвер, 24 травня 2007 11:36

Верховна Рада заборонила Януковичу зустрічатися з Ющенком

Верховна Рада заборонила Януковичу зустрічатися з Ющенком
Верховна Рада прийняла проект постанови "Про узурпацію влади президентом". За це проголосували 255 депутатів.

"23 травня у своєму зверненні до народу президент назвав неконституційним рішення Конституційного Суду щодо визнання неконституційною статті закону про судоустрій в Україні", - зачитав проект постанови голова Верховної Ради Олександр Мороз.

"Тим самим Ющенко фактично перебрав на себе функції КС", - додав він.

"24 травня Управлінням держохорони, підпорядковане президенту, заблокувало приміщення КС, перешкоджаючи діяльності єдиного органу конституційної юрисдикції. Такі дії кваліфіковані Кримінальним кодексом як злочин", - йдеться у тексті постанови.

"Верховна Рада вважає вчинене президентом конкретним проявом узурпації і попереджає про його персональну відповідальність за подальший розвиток подій", - зачитав Мороз.

"Верховна Рада вимагає від Генпрокуратури негайно дати правову оцінку фактам вчинення злочинних дій", - додав він.

Крім того, "за такої ситуації ВР вважає неможливих ведення будь-яких переговорів і консультацій між прем"єром та президентом до припинення останнім дій, що виходять за межі Конституції і законів".

"Оскільки кроки президента ми розцінюємо як втручання у діяльність судової гілки влади з метою неможливості прийняття рішення щодо конституційності його указу від 26 квітня", - пояснюється у проекті постанови.

"Верховна Рада звертається до всіх посадових осіб органів державної влади з вимогою неухильно дотримуватись положень 60 статті Конституції, згідно з якою ніхто не зобов"язаний виконувати явно злочинні розпорядження і накази, і нагадуємо про юридичну відповідальність за видання і виконання таких розпоряджень чи наказів", - додається у тексті.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада заборонила Януковичу зустрічатися з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути