Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 14:49

Верховна Рада мусить терміново ініціювати процес розробки нової Конституції України - заява партії "ОСНОВА"

Верховна Рада мусить терміново ініціювати процес розробки нової Конституції України - заява партії "ОСНОВА"
Партія "ОСНОВА" заявила, що в країні здійснюється відновлення і посилення злочинного режиму

Україна потребує повного перезавантаження системи державної влади та управління. Чинна влада не здатна змінити систему. Бо не може, не хоче й не буде боротися сама із собою. Єдиним мирним і конструктивним способом зміни системи державної влади є ініціювання і запуск процедури ухвалення нової Конституції України: шляхом виборів незалежних від влади Конституційних Зборів України, ухвалення нового виборчого законодавства та виборів всіх органів влади, передбачених новою Конституцією. Про це йдеться у заяві політичної партії "ОСНОВА", опублікованій на офіційному сайті партії.

"Останні події в Україні засвідчили, що за безпосередньої підтримки президента України та його оточення, в країні здійснюється відновлення та посилення злочинного режиму. Прикриваючись гаслами демократії, лібералізації та євроінтеграції, корумпована верхівка знищує антикорупційні інституції, здійснює тиск на опозиційні політичні сили, згортає рештки економічної свободи, розкрадає залишки національних ресурсів.

Корупція у вищих ешелонах влади продовжує спустошувати кишені українців, позбавляючи нас права на гідне життя. Верхівка політичного класу остаточно втратила зв'язок з реальністю. Її не зупиняє ані втрата довіри громадян, ані жорстка позиція міжнародних партнерів.

Причини такої ситуації добре відомі. Після Революції Гідності інституційні засади української держави не змінилися. Залишилася та сама система державного управління, яка протягом чверті століття дозволяла корупціонерам домінувати у владі та збагачуватися за рахунок країни і народу. Збереження цієї системи незмінною провокує постійні політичні кризи та економічний безлад, блокує будь-які спроби подолати системну корупцію.

Зараз стало очевидним, що вирішити постійну політичну кризу за допомогою непрозорих домовленостей або зміни певної кількості облич при владі – не вийде.

Лише створення нових, підтриманих суспільством прозорих правил співжиття дозволить подолати системну корупцію та закласти фундамент держави, що забезпечить гідне життя та умови саморозвитку кожному громадянину", -- заявляє партія "ОСНОВА".

Політична партія "ОСНОВА" закликає Верховну Раду України ініціювати і запустити процес розробки і ухвалення нової Конституції, для чого невідкладно розглянути і ухвалити законопроект № 3781 "Про процедуру ухвалення нової Конституції України", в якому міститься принциповий алгоритм впровадження конституційних змін.

"ОСНОВА" звертається із закликом підтримати цю ініціативу до народних депутатів, які ще зберегли здатність адекватно оцінювати ситуацію та почуття відповідальності за майбутнє країни.

Партія звертається із закликом підтримати цю ініціативу політичні партії та громадські організації, всіх громадян України, які сповна розуміють загрози та наслідки продовження панування корупційної системи влади в Україні.

Також "ОСНОВА" закликає міжнародних партнерів України підтримати українській народ у його прагненні до побудови незалежної держави на засадах демократії, вільної економіки та визнання людини найвищою цінністю для держави.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада мусить терміново ініціювати процес розробки нової Конституції України - заява партії "ОСНОВА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути