Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 10:40

Верховна Рада готова звільнити Гонтареву - назвали дату

Верховна Рада готова звільнити Гонтареву - назвали дату
Національним банком півроку керує в.о. глави Яків Смолій. Фото: KP.UA

На пленароному засіданні 1 березня Верховна Рада розглядатиме звільнення Валерії Гонтаревої з посади керівника Нацбанку та призначення Якова Смолія на її місце.

Про це сказав спікер Андрій Парубій на брифінгу 22 лютого.

"Це питання планується до розгляду на четвер цього пленарного тижня. Крім того, я ініціюю низку питань соціального захисту військовослужбовців, інвалідів... На перший день - блок питань транспорту. На четвер ініціюю розгляд питань інформаційної політики, реформи парламенту", - сказав Парубій.

Він переконаний, що парламент готовий до розгляду зміни глави НБУ. Щодо іншого кадрового питання - призначення нового складу ЦВК - ще нема результатів спецперевірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи хочуть політичної крові Гонтаревої

18 січня президент Петро Порошенко вніс у парламент проект постанови про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ. Також президент подав проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки. Виконувати обов'язки глави НБУ призначили її першого заступника Якова Смолія.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада готова звільнити Гонтареву - назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути