Ексклюзиви
четвер, 08 липня 2021 21:16

Венедиктова проігнорувала побиття журналістів в Дніпрі

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова не відповіла на відкритий лист колективу телеканалу "ОТВ", чиїх співробітників жорстоко побили на місці демонтажу рекламних конструкцій у Дніпрі.

Про це повідомляє "Репортер". Також видання опублікувало текст листа, в якому співробітники телеканалу звернулися до генпрокурора з проханням розслідувати факт побиття журналістів під час їхньої професійної діяльності.

Нагадаємо, в центрі Дніпра, 2 липня, на місці незаконного демонтажу рекламних конструкцій побили журналістів місцевих телеканалів, які приїхали висвітлювати неправомірні дії комунальників.

Співробітники "Муніципальної варти" під час зіткнень застосовували газові балончики, ножі і вогнепальну зброю. Мінімум трьох осіб поранили холодною зброєю. Журналіст телеканалу "ОТВ" Ігор Гутник був жорстоко побитий працівниками КП. Згодом його госпіталізували.

У зв'язку з цим Венедіктову попросили особисто взяти на контроль ситуацію, що трапилася, і втрутитися в ситуацію перешкоджання професійній діяльності журналістів. Колектив телеканалу зажадав захистити їхні права і здійснити всі необхідні заходи для встановлення і покарання винних. Лист був відправлений ще 3 липня, але через 5 днів жодної відповіді не послідувало.

"При цьому навіть на місцевому рівні обласний прокурор Сергій Бижко відмовився зустрітися з керівництвом телеканалів, чиї журналісти "потрапили під роздачу". Збіг чи це скоординована позиція прокуратури — закрити очі на свавілля місцевої влади на чолі з Філатовим і не реагувати на побиття журналістів?" — зазначає видання.

Виходить, що Венедиктова відмовилася дати оцінку кричущій ситуації, яка сталася в місті 2 липня. Таким чином мер міста Борис Філатов ще більше підкріпив думку про свою безкарність.

"Ще одне питання, над яким повинна була замислитися прокуратура — а чи не забагато бере на себе міська влада, ігноруючи судові постанови про заборону демонтажу бордів та документи про те, що конструкції мають всі дозвільні документи", — сказано в матеріалі.

Прокуратура зобов'язана стежити за дотриманням законності, але якщо навіть вона закриває очі на жорстоке побиття журналістів в центрі міста, то, де тоді шукати справедливості? На обличчя факт перевищення повноважень співробітниками "Муніципальної варти", але нікому немає до цього діла.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Венедиктова проігнорувала побиття журналістів в Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути