середа, 06 грудня 2017 14:51

Велика Британія відреагувала на конфлікт ГПУ та НАБУ

Велика Британія відреагувала на конфлікт ГПУ та НАБУ
Фото: ukrinform.ua

Втручання в роботу Національного антикорупційного бюро може підірвати боротьбу з корупцією.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Великої Британії.

"Нещодавні події, включаючи втручання в розслідування НАБУ та викриття офіційних осіб підрозділу НАБУ, є тривожним знаком того, що майбутнє незалежних розслідувань щодо боротьби з корупцією перебуває під загрозою", - ідеться в повідомленні.

У відомстві висловили сподівання, що очільники України продемонструють лідерство у проведенні спільних реформ, спрямованих на викорінення корупції.

"У Великій Британії зростає побоювання, що підривається боротьба України з корупцією. Корупція залишається серйозною загрозою для стабільності та національної безпеки України. Виборці називають її першою проблемою, що стоїть перед країною. Боротьба з нею є основою для європейського вибору України та її прагнення стати сучасною, процвітаючою та демократичною державою", - зазначили у МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно звинуватив Генпрокуратуру в підриві роботи НАБУ

29 листопада СБУ та ГПУ провели обшуки у працівників НАБУ. Затримали "агента НАБУ" нібито під час спроби передачі хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

У НАБУ повідомили, що під час затримання працівника НАБУ Генеральна прокуратура та Служба безпеки України зірвали спецоперацію з викриття хабарників у Державній міграційній службі України.

Пімахова подала заяву до СБУ. Розповіла, що чоловік на ім'я Сергій Боярський пропонував їй хабар, від якого вона нібито відмовилася.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що українська правоохоронна система веде тотальну протидію бюро.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія відреагувала на конфлікт ГПУ та НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути