Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 12:36

Васюник пояснив поведінку міністрів-"нашоукраїнців"

Віце-прем`єр-міністр України Іван Васюник заявляє про недоцільність участі міністрів-нашоукраїнців у засіданні уряду у зв`язку з виходом фракції НУ-НС з коаліції.

Про це Васюник заявив сьогодні на засіданні уряду.

"2 вересня у Верховній Раді відбулися події, які свідчать про односторонню відмову Блоку Юлії Тимошенко, – партнерів по коаліції - від виконання зобов`язань, які передбачені угодою про створення демократичної коаліції. Це знайшло своє відображення у низці неузгоджених і, по суті, неконституційних рішеннях і відмові фракції БЮТ взяти участь у засіданні ради коаліції. Це підриває принципи спільної діяльності коаліції, і де-факто призвело до її розвалу, що й зумовило ухвалення рішення фракції НУ-НС про вихід з коаліції", - сказав Васюник.

За його словами, саме через це міністри від фракції НУ-НС заявляють про неможливість своєї участі в сьогоднішньому засіданні уряду.

"У зв`язку з необхідністю проведення політичних консультацій про майбутнє демократичної коаліції міністри від фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" вважають неможливою свою участь. Разом з тим міністри виконуватимуть свої обов`язки відповідно до відповідного законодавства. Ми вважаємо, що можливість повернутися до ефективної співпраці, ще не втрачена. Базою для продовження спільної діяльності є відмова від політики подвійних стандартів, пріоритет національних інтересів і безумовне виконання положень коаліційної угоди", - вважає віце-прем`єр.

Після цього Васюник подякував присутнім за увагу і заявив, що міністри-нашоукраїнці змушені залишити сьогоднішнє засідання уряду, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Васюник пояснив поведінку міністрів-"нашоукраїнців" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути