Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 09:25

Василя Горбаля батько намалював на іконі (ФОТО)

 
Народний депутат-регіонал Василь Горбаль зізнався, що ніяк не може звикнути до своєї популярності і до цих пір болісно ставиться до публікацій про свою персону: "Особливо до статей, які не мають нічого спільного з реальністю. До цього, знаєте, непросто звикнути", - розповів політик в інтерв"ю журналу "Публічні люди".

Але пильна увага журналістів все одно не може вивести Горбаля з себе, а тим більше з країни. На питання, чи не думав він в перспективі виїхати жити закордон, регіонал відповів: "Хотів би - давно здійснив би. Адже забарикадуватися можна і не виїжджаючи з України. Я поїздив по світу, жив в Німеччині і давно зрозумів, що краще всього відчуваю себе в своїй країні". Так, маючи депутатську недоторканність і серйозний капітал за плечима, не вистачає тільки жіночого тепла. Свою другу половинку Василь Горбаль бачить такою "поряд з якою тепло. Розуміння важливе для будь-якої людини". До того ж, за визнанням політика, вона повинна бути "симпатичною, красивою і розумною одночасно". Цікаво, чи підходить під такі мірки його давня подруга Тетяна Донець, з якою політик разом вже більше року, але чомусь одружуватися, не збирається.

А може зараз в житті Василя Горбаля є важливіші питання, ніж особисте життя Наприклад, популяризувати духовні цінності, зокрема політик працює над проектом святкування 1020-ліття Хрещення Русі. "Є області, в які політикам краще не сунутися. Релігія, наприклад. Крім того, цинізм політиків досяг такого рівня, що скоро в дитячі іграшки в "Макдональдсі" почнуть вкладати партійні символи і значки. Населення від цього нудить - і давно. Тому факт нашої участі в підтримці цього святкування ми прагнемо не афішувати. Це свідома позиція - щоб не опошляти захід".

Серйозно відноситися до релігії Горбаля вчили з малих років, а батько-художник навіть зобразив сина на іконі. "Мій батько - художник, і його часто запрошували розписувати храми. Він розписав свого часу десятки церков. Завдяки ньому мене хрестили в соборі Святого Юра. Якось батько довго працював над однією іконою - "Хрещення Русі". Напевно, років сім її малював, все ніяк не міг завершити. Навіть мене в куточку зобразив. Ікона була велика-велика і стояла у мене в кімнаті біля стінки - більше її поставити ніде було. Коли я лягав спати, то обличчям повертався до ікони. Під поглядом святих засипав декілька років підряд. Звичайно, і зараз це питання для мене важливе". VIP.

Зараз ви читаєте новину «Василя Горбаля батько намалював на іконі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути