Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 08:56

Варіант "спочатку НАТО - потім ЄС" в Україні не спрацює - експерт

Варіант "Спочатку НАТО - потім ЄС", який виявився успішним для Польщі, Чехії та Угорщини, не спрацює в Україні.

Таку думку висловив голова комітету парламентської співпраці ЄС-Україна, голова фракції румунських соціал-демократів у Європарламенті Адріан Северин в інтерв`ю бельгійському виданню ЕurActiv.

Адріан Северин нещодавно повернувся з чергової поїздки до Києва, і судячи з його коментарів, політик не схильний оцінювати стан політичних справ в українській столиці із надмірним оптимізмом.

За його словами, українські можновладці досі занурені у внутрішню боротьбу за владу, не знаючи, що потім з нею робити. Як наслідок – "буксує" конституційна реформа й Україна прогресує повільно.

Дуже скептично голова комітету парламентської співпраці ЄС-Україна оцінив шанси нової польсько-шведської ініціативи "Східне партнерство". На його думку, їй "бракує чіткого визначення власних масштабів й шляхів досягнення кінцевого результату". Замість запуску подібних ініціатив, Северин пропонує переглянути засади "непослідовної і заплутаної" Європейської політики сусідства.

Крім того, Адріан Северин, підтримуючи ідею набуття Києвом членства у НАТО, впевнений, що приєднання до Альянсу не передуватиме вступу до ЄС, як це сталося із західними сусідами України.

"Країни Євросоюзу мають зібратися і таки визначитися з тим, чи потрібна їм Україна", - підсумовує Северин, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Варіант "спочатку НАТО - потім ЄС" в Україні не спрацює - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути