середа, 20 грудня 2017 16:54

В умовах війни неприпустимо приватизовувати Украерорух - Головко

В умовах війни неприпустимо приватизовувати Украерорух - Головко
Нардеп-свободівець Михайло Головко (на фото - праворуч) звернувся до правоохоронних органів стосовно неправомірних і корупційних дій керівника державного підприємства "Украерорух" Дмитра Бабійчука. Вони завдали збитків установі

Держава втрачає контроль над стратегічним об'єктом, який надає авіаційне обслуговування повітряного простору України. Про це 20 грудня 2017 року під час брифінгу в парламенті заявили народний депутат України від ВО "Свобода" Михайло Головко та представник трудового колективу Украероруху Вадим Стоянов.

Вадим Стоянов сказав: трудовий колектив Одеського структурного підрозділу та Київського регіонального структурного підрозділу вважають, що директор не повною мірою виконує свої трудові обов'язки, визначені статутом підприємства. Це призводить до фінансових збитків, підриву авторитету й ділової репутації Украероруху.

"Для попередження подальшої деградації державного підприємства трудовий колектив висловлює недовіру директору Украероруху Дмитру Бабійчуку та його заступникам, адже нормальна робота ДП має насамперед передбачати забезпечення безпеки польотів, а також об'єднану цивільну і військову систему. В умовах війни це підприємство не має бути приватизоване – воно повинне бути в державній власності. Нині хочуть внести зміни до статуту, щоб у майбутньому полегшити приватизацію", – зазначив Вадим Стоянов.

Михайло Головко закликав правоохоронні органи взяти цю ситуацію під контроль і притягнути винних до відповідальності. Окрім того, він звернувся до уряду та, зокрема, Міністерства інфраструктури з вимогою виконати умову трудового колективу й негайно усунути керівника з посади.

"Украерорух – стратегічне підприємство, національний провайдер аеронавігації, що відповідає за безпеку перельотів на території України. Колектив стурбований тим, що керівництво доводить це підприємство до банкрутства, штучно переводячи кошти в різні установи, зокрема "Платинум-банк". Попри те, що цей недержавний банк перебував на межі банкрутства, туди вивели близько 405 млн грн. Очевидно, горе-керівники збираються за копійки приватизувати це підприємство. Я як народний депутат звернувся до правоохоронних органів, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, антикорупційних органів із закликом порушити кримінальне провадження стосовно керівника установи Дмитра Бабійчука та його заступників щодо свідомих неправомірних і корупційних дій, які завдали збитків державному підприємству", – заявив свободівець.

Зараз ви читаєте новину «В умовах війни неприпустимо приватизовувати Украерорух - Головко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути