вівторок, 22 березня 2011 11:22

В Україні ще є що продавати - "регіонал"

В Україні ще є що продавати - "регіонал"

В Україні протягом найближчих трьох років знайдуться підприємства, продавши які, можна отримати додаткові річні надходження до держбюджету у сумі 10 млрд. гривень.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков.

Зокрема, говорячи про можливість продажу частини акцій "Нафтогазу", Плотніков зазначив, що, "якщо це піде на користь компанії, то чому б не випустити акції, які продадуться на біржах".

За його словами, якщо це буде частка у 10% чи 20%, це навряд вплине на власність та стратегію компанії.

"Якщо коректно прописати, яка частка "Нафтогазу" може бути приватизована з точку зору національних інтересів та національної безпеки, то тут не варто шукати чогось жахливого", - упевнений "регіонал".

Політик нагадав, що протягом 2012-2014 років до держбюджету України заплановано надходження близько 30 млрд. гривень від приватизації підприємств.

"Такий обсяг можна знайти, але це не будуть великі підприємства. Адже вони вичерпуються. Це будуть по 2-4 підприємства на рік, які в сумі можуть дати 10 млрд.грн. Я думаю, що цей річний показник можна досягнути. Але з кожним роком треба буде підключати все більше підприємств, які можна буде приватизовувати", - відзначив парламентарій.

Він уточнив, що для держави не стоїть питання у зменшенні кількості бюджетників.

"Для держави головне те, як буде відбуватись керування цими підприємствами. Якщо підприємство буде керуватись ефективно, для держави від цього буде більше користі", - підкреслив Плотніков, додавши, що не слід лякати потенційних інвесторів, адже їхній переляк - це "найбільша шкода" для економіки держави.

Нагадаємо, глава Фонду держмайна Олександр Рябченко з парламентської трибуни заявив, що у 2011 році планується отримати до держбюджету 10 мільярдів гривень надходжень від приватизації.

"На наступні роки у програмі реформування економіки на 2010-2014 роки планується на кожен рік приблизно так само по 10 мільярдів гривень доходів до держбюджету", - сказав Рябченко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні ще є що продавати - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути