вівторок, 27 березня 2018 17:37

У ЗМІ просочилися подробиці справи проти генпрокурора Луценка

У ЗМІ просочилися подробиці справи проти генпрокурора Луценка
Генпрокурор Юрій Луценко фігурує у справі про незаконне збагачення - ЗМІ. Фото: УНІАН

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький об'єднав кримінальне провадження про незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка зі справою про декларування ним недостовірної інформації.

Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на відповідь НАБУ.

3 жовтня 2017 року Солом'янський районний суд Києва за клопотанням адвоката (ім'я не зазначено) зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Луценка.

"У заяві було зазначено, що аналіз доходів родини генерального прокурора України за останні 10 років свідчить, що стан його родини не відповідає його легальним доходам і доходам його дружини й сина. Тобто генеральний прокурор України придбав у власність активи в значному розмірі, законність підстави придбання яких не підтверджено доказами. Зазначені протиправні дії вказана у запиті особа (Луценко) вчинила, обіймаючи у 2005 -2006 і в 2007-2010 посаду міністра внутрішніх справ України й в 2015-2016 - посаду генерального прокурора", - сказано у відповіді НАБУ.

30 жовтня 2017 року за цим фактом розпочато розслідування про "незаконне збагачення, вчинене службовою особою, що займає особливо відповідальне положення".

При цьому 28 грудня Холодницький вирішив об'єднати цю справу з кримінальним провадженням, відкритим за статтею "декларування недостовірної інформації".

Досудове розслідування триває, нікому не повідомлено про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГПУ прокоментували арешт Холодницького

20 березня ЗМІ повідомили, що у кабінеті Холодницького знайшли "жучок". Підклали в акваріум. За інформацією, пристрої належали НАБУ. У той же день з'явились чутки про звільнення керівника САП. Сам Назар Холодницький спростував цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «У ЗМІ просочилися подробиці справи проти генпрокурора Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути