Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 10:08

У скільки обійдеться утримання уряду та Президента у 2009-му році (ФОТО)

 
Кабмін представив свій проект бюджету на 2009 рік. Як і минулого року, перше, що впадає в око - це збільшення витрат на чиновників.

На 341 млн гривень зросли витрати на утримання ДУСі, яка забезпечує діяльність президента і його апарату.

Це пояснюють тим, що на 26 мільйонів підвищать зарплати співробітникам, на 22 млн проведуть ремонтів, а ще на 70 - накуплять устаткування.

На 73 мільйони дорожче цього року нам обійдеться утримання Кабміну і аж на 191 мільйон - Верховної Ради. Це пояснюють тим, що Раді потрібний капітальний ремонт приміщення на суму 108,5 мільйонів гривень. На ці гроші, мовляв, відремонтують ліфти, фасади, дах, технічні поверхи і підвали, а також проведуть ремонт каналізації і водопроводу.

"На чиновниках економити треба, але не треба перетворювати їх на бомжів. Зайдіть під купол Верховної Ради і подивитеся на ті приміщення. Там років 8 ремонту не було, тому економити на цьому не можна", - пояснив екс-міністр економіки і нардеп від БЮТ Сергій Терьохін.

Згідно з проектом бюджету, з 1 січня прожитковий мінімум збільшиться до 723 гривень, з 1 квітня - до 730 грн., а з жовтня 2009 року складе 758 грн. Також планують підвищити зарплату бюджетникам, в середньому на 460 грн.

1 млрд. 15 млн. грн з бюджету підуть на перехід армії на контрактну основу. За ці гроші військовим обіцяють зарплату не менше 1200 гривень в місяць за контрактом рядового, сержантського і старшинського складу. Також майже в півтора рази підняли витрати на фінансування участі України в міжнародних миротворчих операціях. Цього року на ці цілі виділили 231 мільйон гривень.

Є в бюджеті і нововведення. Наприклад, наступного року ми зможемо дивитися відомий європейський канал цілодобових новин Euronews українською мовою. На запуск його україномовної версії Кабмін запланував аж 60 млн. грн. Також в 2009 році, очевидно, зможемо замість чотирьох екстрених номерів набирати один - 112. На реалізацію проекту в бюджеті вже передбачено 147,5 млн. гривень.

Щедро виділили грошей і на підготовку до Євро 2012 - 7 мільярдів! З них на створення транспортної інфраструктури, реконструкцію дорогий навколо міст і проведення фіналу Євро дали 500 млн. гривень, ремонт аеропортів - 760 млн. гривень.

Це в держбюджеті виділили 10 млрд. грн на виплату "Юліної тисячі" - це в більш ніж півтора рази більше, ніж цього року.

Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У скільки обійдеться утримання уряду та Президента у 2009-му році (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути