Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 15:16

У Раді підготували заяву до генпрокурора про злочин суддів КСУ

У Раді підготували заяву до генпрокурора про злочин суддів КСУ

Народний депутат України від фракції "Голосу" Ярослав Юрчишин підготував заяву до генпрокурора про ймовірний злочин суддів Конституційного суду України.

У заяві йдеться про те, що "в діях суддів Конституційного суду України вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 109 Кримінального кодексу України, а саме - дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади", - повідомив Юрчишин у своєму Facebook.

Він також зазначив, що КСУ перевищує свої повноваження та перебирає на себе функції парламенту та органів виконавчої влади.

"Так судді не мали права позбавляти НАЗК права доступу до реєстрів, врегульовувати конфлікт інтересів, вести облік декларацій тощо. Таким рішенням вони поставили під загрозу призначення на посади посадовців та встановлення результатів місцевих виборів, оскільки неможливо буде провести спецперевірку НАЗК, без якої призначення не відбувається", - написав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС можуть призупинити безвіз для України

Юрчишин запевняє, що КСУ ухвалив рішення за статтями, яких не було в поданні, чим порушив Конституцію.

"Ми маємо повернути повноваження Національному агентству з питань запобігання корупції - НАЗК. Але правоохоронці точно мають оцінити, чому люди в мантіях незаконно лобіюють інтереси проросійських та олігархічних сил", - наголосив депутат.

27 жовтня Конституційний суд визнав статтю, що передбачає покарання за невірогідне декларування, неконституційною. У НАЗК заявили, що через рішення КС закриють реєстр електронних декларацій. Президент Володимир Зеленський сказав, що чекає від суддів пояснень. 29 жовтня глава держави скликав термінове засідання РНБО для обговорення нових загроз та викликів для національної безпеки та оборони країни.

Зараз ви читаєте новину «У Раді підготували заяву до генпрокурора про злочин суддів КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути