вівторок, 03 серпня 2021 16:57

В ОП не ризикнули пов'язати смерть Шишова з Лукашенком

В ОП не ризикнули пов'язати смерть Шишова з Лукашенком
Віталій Шишов займався верифікацією співробітників КДБ Білорусі, які могли працювати в Україні. Колеги загиблого підозрюють у вбивстві білоруські спецслужби. Фото: Image source, Tadeusz Giczan

Президент Володимир Зеленський тримає на контролі справу лідера Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, якого знайшли повішеним у Києві.

Про це на брифінгу повідомив прессекретар глави держави Сергій Никифоров.

Водночас він офіційно не підтримав позицію Заходу, який звинуватив у трагедії режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переломів нема, але зашморг на висоті 4 м: у поліції розкрили подробиці справи Шишова

"У Європарламенті заявили, що це міжнародний тероризм із боку Олександра Лукашенка. Яка позиція Офіса президента?", - запитала журналістка.

Никифоров послався на інформацію від МВС.

"Офісу президента до цього додавати нічого не потрібно. Ми пильно стежимо за висновками поліції. Президент тримає справу на контролі. Нам важливо показати, що Україна підтримує народ Білорусі. Важливо, щоб білоруси, які після торішніх подій літа - осені приїхали в Україну, почувалися в безпеці. Ми над цим працюємо.

Коли доведуть, що це була операція спецслужб (Білорусі. - Gazeta.ua), буде реакція президента", - зазначив Никифоров.

Глава Білоруського дому в Україні Віталій Шишов зник уранці 2 серпня в Києві. Вийшов на пробіжку й не повернувся. Друзі кілька разів перевірили місця за його маршрутом, але марно. Співмешканка Віталія звернулася в поліцію. Чоловіка знайшли повішеним 3 серпня.

Євросоюз і США закликали Київ провести належне розслідування цього злочину. Євродепутат Петрас Аустревічюс назвав смерть Шишова актом міжнародного тероризму режиму Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «В ОП не ризикнули пов'язати смерть Шишова з Лукашенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути