Ексклюзиви
вівторок, 03 березня 2009 10:01

У МВФ зраділи миру Ющенко- Тимошенко і дали надію

У МВФ зраділи миру Ющенко- Тимошенко і дали надію

Лист про наміри підвищує можливість надання Україні другого траншу МВФ.

Про це сказав директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан під час телефонної розмови з Президентом України Віктором Ющенком, повідомили в прес-службі глави держави.

Розмова відбулася з ініціативи Президента України.

Ющенко проінформував Стросс-Кана про результати наради з координації дій всіх органів державної влади та політичних сил в кризових умовах розвитку економіки, на якій був узгоджений проект листа про наміри в Міжнародний валютний фонд.

Директор-розпорядник МВФ привітав єдину спільну позицію української влади і прагнення здійснювати заходи для розвитку української економіки в умовах світової фінансової кризи.

Стросс-Кан запевнив: як тільки надійде лист в Міжнародний валютний фонд, його буде розглянуто.

Погодженого листа з намірами щодо подальшої співпраці буде направлено в Міжнародний валютний фонд, його підпишуть Президент Віктор Ющенко, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко і голова Національного банку Володимир Стельмах.

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що нічого не заважає направленню до кінця дня листа до Міжнародного валютного фонду.

Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі та допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів.

У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка повинна була ухвалити рішення щодо надання чи ненадання Україні другого траншу.

9 лютого голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує протягом найближчих тижнів повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого траншу кредиту.

13 лютого МВФ, враховуючи суттєвий дефіцит Державного бюджету, закликав Україну до жорсткого кризового менеджменту.

Як повідомив представник МВФ Девід Гоулі, "дискусія з українським керівництвом щодо необхідності обмеження дефіциту бюджету триває".

Експерти Міжнародного валютного фонду незабаром знову відвідають Київ, повідомив Гоулі.

За матеріалами: Кореспондент, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «У МВФ зраділи миру Ющенко- Тимошенко і дали надію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути