Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2015 18:29

В Кабміні назвали імена 3 членів Нацагенства з питань запобігання корупції

В Кабміні назвали імена 3 членів Нацагенства з питань запобігання корупції
Фото: www.uralskweek.kz

Уряд України відповідним розпорядженням призначив на посаду трьох із п'яти членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Ними стали Наталія Корчак, Віктор Чумак та Олександр Скопич.

Як передає Урядовий портал, ці кандидати були відібрані конкурсною комісією і заповнення трьох із п'яти вакантних посад є "достатньою умовою для запуску агентства".

"Запуск роботи антикорупційного агентства означає, що ми виконали ще одну вимогу Європейського Союзу щодо безвізового режиму, і наступний рік буде роком повних перевірок всіх декларацій державних службовців", – сказав на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Яценюк нагадав, що Національне агентство з питань запобігання корупції має превентивну функцію, зокрема щодо перевірки декларацій всіх державних службовців і стилю їх життя, розкриття будь-якої інформації, яка надходить від ЗМІ, громадських організацій з приводу фактів корупції чи зловживання з боку високопосадовців.

За словами прем'єра, кошти, необхідні для роботи Нацагентства з питань запобігання корупції, закладені у проекті держбюджету на наступний рік.

Серед 53 кандидатів до Національного агентства запобігання корупції за три місяці комісія відібрала лише трьох. Очікувалось, що агентство мало би запрацювати до кінця 2015 року.

Нагадаємо, що створення агентства передбачене законом "Про запобігання корупції", ухваленим 14 жовтня 2014 року. Відповідно до закону, члени агентства призначаються на посаду Кабміном строком на чотири роки за результатами конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «В Кабміні назвали імена 3 членів Нацагенства з питань запобігання корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути