неділя, 18 березня 2007 15:42

В Хельсінкі з вини Олександра Лукашенка пам"ятникам заклеять роти

У столиці Фінляндії в ніч на понеділок міським пам"ятникам заклеять роти. Таким чином Фінляндія вирішила підтримати загальноєвропейську молодіжну акцію, спрямовану проти порушення прав людини в Білорусії.

"Євросоюз має використовувати свій міжнародний вплив і вимагати утверждення принципів демократії, свободи слова і прав людини на всій території Європи. Уряд Олександра Лукашенка в Білорусії обмежує свободу преси, телебачення перебуває під контролем держави, а в громадян немає можливості брати участь у політичній діяльності", - мовиться у прес-релізі, поширеному фінським об"єднанням "Молодь Європи".

За інформацією голови об"єднання Йоонаса Турунена, аналогічні акції пройдуть в 40 містах Європи. Вперше протести були організовані минулого року у зв"язку з президентськими виборами в Білорусії. Крім Хельсінкі в акції візьме участь фінське місто Оулу, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Хельсінкі з вини Олександра Лукашенка пам"ятникам заклеять роти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути