четвер, 22 лютого 2018 16:05

У ГПУ пояснили повернення до роботи спійманого на 50-тисячному хабарі судді

У ГПУ пояснили повернення до роботи спійманого на 50-тисячному хабарі судді
Суддя Геннадій Підберезний сьогодні повернувся до роботи. Фото: ТСН

Відсторонити від посади суддю може лише Вища рада правосуддя. Генеральна прокуратура не може клопотати про продовження такого заходу для дніпровського судді Геннадія Підберезного, якого впіймали на спробі дати $50 тис. хабара керівнику САП Назару Холодницькому.

Про це сказав прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко в ефірі "112 Україна".

Він пояснив, що ВРП двічі відсторонювала Підберезного. Термін такого заходу сплив.

"Тому поки ВРП не прийме [повторне] рішення про відсторонення, суддя буде перебувати на свободі і виконувати свої обов'язки. Але є серйозний нюанс: досудове розслідування завершене. Суддя вийшов з-під варти і зі стороною обвинувачення знайомиться з провадженням по суті. Як тільки до суду передадуть кримінальне провадження і розпочнеться його розгляд, прокуратура матиме право знову звернутися до суду про відсторонення судді від виконання ним обов'язків. Це триватиме до набрання сили вироком суду", - пояснив Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну назвали найкорумпованішою країною в Європі після Росії

21 вересня голову Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного і його заступницю Наталію Овчаренко затримали в кабінеті голови САП Назара Холодницького. Вони намагалися дати хабар у розмірі $50 тис. за закриття справи стосовно Овчаренко. Її у серпні відсторонили до 19 жовтня через справу про хабарництво.

23 вересня суд обрав Підберезному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Після внесення застави 4 жовтня Підберезного звільнили з-під варти.

У суді Підберезний доводив, що в нього немає нирки, серцева хвороба та на утриманні перебуває малолітня дитина, тому його не можна запроторювати до СІЗО на час слідства. Його відпустили під заставу.

21 лютого Підберезний вийшов на роботу.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ пояснили повернення до роботи спійманого на 50-тисячному хабарі судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути