вівторок, 22 жовтня 2019 19:07

В ЄС прокоментували ситуацію з автором законопроектів про кешбек і РРО

В ЄС прокоментували ситуацію з автором законопроектів про кешбек і РРО
Ніна Южаніна прокоментувала ситуацію з автором законопроектів про кешбек і РРО. Фото: INTV.ua

Депутат від "Європейської солідарності" Ніна Южаніна прокоментувала ситуацію з одним із авторів законопроектів про РРО і кешбеки Роксоланою Підласою, яку звинуватили у лобізмі.

Южаніна зокрема наголосила, що у 2018 році Підласа отримувала доходи і як підприємець, і як радник міністра економічного розвитку і торгівлі України. Про це нардеп написала в Facebook.

"Фактично в 2018 році пані Підласа сиділа на двох стільцях, будучи і ФОПОм, і працівником міністерства. Це не заборонено. Працівників патронатних служб, до яких належать радники міністрів, вивели з-під дії Закону України "Про державну службу" ще в 2016 році. Тобто всі обмеження, які поширюються на державних службовців, в тому числі зайняття підприємницькою діяльністю, таких працівників не стосуються", - пише депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій запідозрили "слуг народу" у корупції

За словами Южаніної, запитання викликає моральний бік справи.

"Одне з них — щодо цікавого зв'язку між роботою на користь розробників ПЗ для касових апаратів і законотворчою діяльністю народної депутатки. Інше: як можна було, попри цей факт, декларувати намір щодо подолання схеми, учасником якої була сама.

Не долати, оскільки обидва закони спрямовані не на руйнування подібних схем, а на усунення зі шляху великого бізнесу дрібних підприємців за допомогою фіскалізації останніх, а саме декларувати намір", - підкреслила Южаніна .

Раніше депутат Борислав Береза повідомив, що авторка законопроектів про РРО і кешбеки, депутат "Слуги народу" Роксолана Підласа отримувала гроші від розробників програмного забезпечення.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС прокоментували ситуацію з автором законопроектів про кешбек і РРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути