Ексклюзиви
пʼятниця, 07 листопада 2008 12:04

У Донецьку Ющенка називають "водієм для Ахметова" - БЮТ

Союз Ющенка і Ахметова – це вже давній альянс, який юридично не оформляють. Таку думку висловив народний депутат України від БЮТ Володимир Бондаренко, коментуючи можливість об"єднання пропрезидентської сили з Партією регіонів.

За його словами, альянс Ахметова і Ющенка від самого початку був спрямований на розвал демократичної коаліції і "рупором цього альянсу був Іван Плющ, який з перших днів заявляв про необхідність кооперуватися з регіоналами, - він продемонстрував, що хоче об"єднання "Нашої України" і Партії регіонів".

"Потім група Балоги - Кріль, Петьовка, Білозір і Полянчич, які перейшли в ЄЦ, - також зробила крок на розвал демкоалції для об"єднання з регіоналами. Це люди "прагматичні", як вони люблять себе називати, люди, які звикли виживати у будь-яких ситуаціях і бути завжди на плаву. Це ще один доказ курсу об"єднання з ПР, який узяла на себе пропрезидентська частина фракції блоку НУ-НС", - вважає політик.

Він висловив думку, що Віктор Ющенко "напевно бачить свою долю в цьому напрямі" і йому "гріють вуха" розмовами про те, що Партія регіонів підтримає його на президентських виборах, або переформатує текст Конституції так, щоб Президент міг обирати парламент.

"Така робота, спрямована на об"єднання НУ і ПР, ведеться, велася постійно і уперте небажання Віктора Андрійовича відтворювати коаліцію, яке він демонструє, призвело до того, що сама його фракція розділилася практично навпіл. І тепер одна частина цієї фракції не бачить можливості й потреби об"єднуватися з ПР. Разом з тим, інша частина НУ-НС при риториці регіоналів фактично веде до того, щоб перевибори у ВР відбулися", - відзначив Бондаренко.

Він звернув увагу, що сьогодні навіть пропрезидентські політологи почали говорити про те, що об"єднання України відбудеться за умови, якщо Партія регіонів об"єднається з Блоком Ющенка.

"Варіант об"єднання Ющенка і ПР був задуманий із самого початку, але його ніяк не могли здійснити. БЮТ не проти, хай об"єднуються, створюють коаліцію, але не можна постійно тримати прем"єр-міністра в середовищі на зразок союзницького й разом з тим постійно здійснювати нападки. Дрібні клерки Секретаріату постійно давали оцінки роботі уряду. Це були спроби дискредитувати уряд язиками клерків, які в принципі, за своїм статусом повинні були б сидіти і дивитися в рот своєму начальникові", - вважає політик.

Володимир Бондаренко вважає, що домовленість Віктора Ющенка і Ріната Ахметова про об"єднання "помітна й по статусу бізнесу Ахметова, в розподілі "ВЕНКО", в якому він активно задіяний, і в тих діях, які Ющенко здійснює щодо Фонду держмайна, коли відмовляється змінити Семенюк-Самсоненко на посту голови ФДМ, тому що вона надійний і вірний хранитель акцій підприємств Ахметова, які він вкрав у України".

"Тому це вже давній альянс, який юридично не оформляють. Коли Ющенко, сидячи за кермом автомобіля, возив Ахметова містом, то в Донецьку Віктора Андрійовича вже почали називати "водієм для Ахметова", - заявив політик.

ІнтерМедіа консалтинг

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку Ющенка називають "водієм для Ахметова" - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути