Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2019 19:48

Успішний президент Зеленський чи ні, побачимо навесні – соціолог

Успішний президент Зеленський чи ні, побачимо навесні – соціолог
Прес-марафон – це не дії, це знову піар, каже соціолог Євген Головаха. Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО.

Президент Володимир Зеленський повинен показати суспільству, що він не тільки "хороший хлопець", але і щось робить.

Про це Gazeta.ua сказав соціолог Євген Головаха, коментуючи зменшення рейтингу президента.

"На рейтинг вплинуло те, що очікуваних змін не сталося. Багато тих, хто розраховував на дуже швидкі зміни – розчаровані. Не побачили конкретних дій. Зниження абсолютно природне, підтримка влади далі буде зменшуватися.

Приймаються закони, але пересічні люди взагалі не знають про що вони. Найбільші мрійники серед виборців Зеленського вже від нього відпали. Поступово будуть розчаровуватися інші, вже за конкретними результатами діяльності.

Тому владу Зеленського маємо оцінювати навесні. У його попередників уже через рік у жодного не було підтримки, рейтинг падав у прірву. А спочатку високі показники були у всіх, зокрема у того ж Порошенка чи Ющенка. Якщо весною рейтинг не впаде у прірву, тоді можна буде говорити, що Зеленський більш-менш успішний президент. Критичний момент може настати тоді, коли буде більше тих, хто не підтримує президента. Поки у Зеленського ще є великий аванс підтримки більшості. Тому може багато чого зробити.

Зеленський - гнучкий. Але людей довго не можна дурити. Вони мають зрозуміти, що він не тільки хороший хлопець, але і щось робить. Прес-марафон – це не дії, це знову піар.

Зеленський – людина без досвіду, тому його і обрали. Виборці зненавиділи політичний досвід. Дійшли висновку, що це досвід корупції і самозбагачення. А не досвід управління на користь країни. Тепер Зеленський має продемонструвати не просто, що він не має поганого досвіду, а що може привнести позитивний. І тоді буде підтримка", - каже Євген Головаха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог назвав проблему Зеленського

Рейтинг президента Володимира Зеленського знизився за один місяць.

Позитивно до діяльності глави держави ставляться 66% українців. При цьому у вересні у Зеленського було 73%, свідчать дані опитування КМІС.

Зараз ви читаєте новину «Успішний президент Зеленський чи ні, побачимо навесні – соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути