Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 08:34

Ющенко зустрінеться з Кучмою в Єрусалимі

Колишній і нинішній президенти України Леонід Кучма та Віктор Ющенко візьмуть участь у "Президентській конференції-2008". Ця зустріч світових лідерів, нобелівських лауреатів та провідних фігур світової економіки відбудеться наступного тижня в Єрусалимі, передає Німецька хвиля.

Президентська конференція у Єрусалимі проходитиме з ініціативи президента Ізраїлю Шимона Переса з метою відкритого обговорення викликів глобального масштабу. Крім двох українських політиків, у конференції візьмуть участь лідери 27 держав. Зокрема США, Польщі, Словенії, Грузії, Угорщини, Латвії, Словаччини, Хорватії та інших країн. Як повідомив представник оргкомітету конференції Елі Бенет: "Екс-президент Леонід Кучма одним з перших підтвердив свою участь у заході".

Серед інших відомих "ексів" до Єрусалима прибудуть також Михайло Горбачов, Вацлав Гавел та Генрі Кіссінджер. Очікується, що ветерани й діючі політики дискутуватимуть на теми глобальних викликів, охорони довкілля, демократичних перетворень у світі. Зокрема, не обійдуть стороною й результати "Помаранчевої революції" в Україні та геополітичних проблем сьогодення.

У цьому контексті, особливо захоплюючими обіцяють стати виступи двох українських президентів. Графік заходів й учасників дискусійних панелей ще узгоджується. Організатори сподіваються, що новий глобальний форум у Єрусалимі стане регулярним й відбуватиметься принаймні раз на 2 роки.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зустрінеться з Кучмою в Єрусалимі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути