Ексклюзиви
понеділок, 07 липня 2008 11:36

Ющенко зобов"язав Тимошенко особисто відзвітувати про боротьбу з корупцією

Президент України Віктор Ющенко надіслав прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко листа, в якому висловив стурбованість станом боротьби з корупцією в країні. Про це повідомляє прес-служба глави держави в понеділок.

Президент неодноразово підкреслював, що однією з тих, що вимагають невідкладного вирішення проблем в Україні є корупція, оскільки вона представляє значну загрозу демократії, реалізації принципу верховенства права і становленню громадянського суспільства.

На сьогодні Кабінетом міністрів України не розроблені і не представлені на розгляд Верховної Ради України проекти законів про введення декларування доходів і витрат осіб, уповноважених на виконання функцій держави, і членів їх сімей, про створення єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб, що притягаються до адміністративної або кримінальної відповідальності за корупційні діяння, про заборону надання добродійній допомозі на потреби судів і правоохоронних органів, а також замкнуте отримання судами і правоохоронними органами матеріальної, фінансової, організаційної і іншій добродійної допомоги.

У своєму листі президент звертає увагу прем"єр-міністра на те, що дотепер не здійснюється антикорупційна експертиза проектів нормативно-правових актів, підготовку яких здійснюють органи виконавчої влади, незважаючи навіть на введення посади Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.

У цьому контексті глава держави вимушений констатувати необгрунтовану бездіяльність Кабінету міністрів щодо створення дієвої системи запобігання корупції і розробки комплексних заходів протидії цьому явищу.

Крім того, з метою ліквідації грунту для корупції, на думку президента, уряду доцільно відмінити або переглянути власні нормативно-правові акти, які встановлюють плату за послуги, що надаються органами державної влади і місцевого самоврядування.

Ющенко пропонує підсилити роботу у вказаному напрямі і забезпечити виконання відповідних указів президента. Про результати розгляду глава держави просить інформувати особисто, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зобов"язав Тимошенко особисто відзвітувати про боротьбу з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути