Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 17:24

Ющенко знайшов плюс у девальвації гривні

Ющенко знайшов плюс у девальвації гривні
Девальвація гривні і скорочення внутрішнього попиту дозволило Україні вперше за тривалий час отримати позитивне зовнішньоторговельне сальдо, - сказав Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з послами Великої сімки і представниками МВФ і Всесвітнього банку.

"На тлі коректування обмінного курсу, яке проходило з жовтня місяця, і зменшення внутрішнього і зовнішнього попиту ми за результатами січня вперше маємо позитивне сальдо, як з товарів, так і з послуг", - сказав Президент.

Він зазначив, що в січні цього року в порівнянні з січнем минулого року в Україні спостерігалося скорочення імпорту товарів на 50,7%, експорту - на 32,7%, проте не назвав абсолютні цифри.

Ющенкo зробив висновок, що сьогодні зовнішня торгівля вже на "вимиває ресурси", і тепер необхідно звернути увагу на ліквідацію незбалансованості бюджету, яка сьогодні оцінюється в 50 млрд грн.

За його словами, іншим важливим завданням є вирішення проблеми дефіциту Пенсійного фонду і Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" - відповідно близько 10 млрд. грн і 50 млрд. грн.

Як вважає Глава держави, відкоректувати ці дисбаланси можна, тільки прийнявши зміни до державного бюджету України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу України за підсумками 2008 року склало $13,48 млрд., що в 1,86 рази більше, ніж у 2007 році. При цьому експорт збільшився на 34,9% - до $78,7 млрд., тоді як імпорт - на 40,5%, до $92,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко знайшов плюс у девальвації гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути