Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 08:31

Ющенко змусить Тимошенко підкоритися. Є багато інструментів

Ющенко змусить Тимошенко підкоритися. Є багато інструментів
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Раїса Богатирьова вважає, що Президент України Віктор Ющенко має достатньо інструментів, щоб вплинути на уряд з метою забезпечити виконання рішення РНБО щодо фінансування дострокових виборів.

Про це вона повідомила журналістам на спільній прес-конференції з керівником Бюро національної безпеки Польщі Владиславом Стасяком.

Секретар РНБО зазначила, що Президент визначиться, який з цих інструментів застосувати, про що громадськість дізнається найближчим часом.

Разом з тим Богатирьова зазначила, що уряд ще має можливість ухвалити рішення щодо фінансування дострокових виборів, не загострюючи ситуацію.

За її словами, такі можливості є за умови розуміння урядом необхідності проведення виборів.

Крім того, Богатирьова ще раз нагадала, що указ Президента щодо припинення повноважень парламенту 6-го скликання відповідає Конституції і є чинним, а також те, що законодавство України передбачає певну відповідальність за невиконання рішень Президента.

Секретар РНБО зазначила, що, враховуючи це, "недоречно гратися з цими речами".

13 жовтня Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення зобов"язати уряд виділити кошти на проведення позачергових парламентських виборів із резервного фонду державного бюджету.

14 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів не вдалося прийняти рішення про фінансування дострокових виборів з резервного фонду уряду, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко змусить Тимошенко підкоритися. Є багато інструментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути