середа, 08 жовтня 2008 15:51

Ющенко запевняє, що Україна вимушена вступати в НАТО

Україна вимушена шукати адекватні механізми захисту власного суверенітету, - заявляє Президент України Віктор Ющенко. Про це він сказав в інтерв"ю італійській газеті "La Repubblica".

Ющенко відповів на запитання про внутрішньополітичну ситуацію в Україні, євроатлантичну інтеграцію, зусилля нашої держави щодо міжнародного визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом. Мова йшла також про наслідки грузино-російського конфлікту і, зокрема, про позицію України відносно Південної Осетії й Абхазії.

На переконання Глави держави, після останнього конфлікту на Кавказі Україна ще раз переконалася в безальтернативності нашого курсу на євроатлантичну інтеграцію. "Ми вимушені шукати шляхи адекватних механізмів захисту власного суверенітету. Україна має великий досвід у подоланні негативних міжнародних криз шляхом мирних переговорів, тому що ми сповідаємо принцип "краще худий мир, ніж хороша війна". З кризами легко боротися спільно", - сказав Президент України.

Кажучи про боротьбу України за визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом, Ющенко зазначив: "Наша єдина мета - увічнення безневинних жертв Голодомору. Наш обов"язок - відновити історичну пам"ять і засудити злочини, здійснені сталінським режимом. Голодомор - це незламна пам"ять українського народу - така ж, як і пам"ять єврейського народу про жертви Голокосту", повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко запевняє, що Україна вимушена вступати в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути