Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 10:49

Ющенко замінив суддю Печерського райсуду

Президент Віктор Ющенко своїм указом звільнив главу Печерського районного суду Києва Інну Отраш і призначив на цю посаду Володимира Колесниченка.

На даний момент у суді знаходиться заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, начальник територіального управління державної судової адміністрації Петро Подолян і народний депутат Валерій Бондик, що пред"явили текст указу Отраш.

Як повідомлялося, на початку квітня 2007 року (після видання першого указу про розпуск Ради п"ятого скликання) у Печерськом суді стався резонансний інцидент.

Президент Ющенко скасував свій указ від 15 червня 2005 року про переведення Колесниченка на роботу суддею Печерського районного суду Києва.

Раніше Ющенко також скасував указ про призначення Колесниченка головою Печерського райсуду "у зв"язку зі зверненням глави Верховного суду і народних депутатів". В.о. голови суду була призначена Отраш.

Вона заявила про тиск, що чиниться на суд і про те, що Колесниченко і група народних депутатів силоміць забрали печатку суду.

13 жовтня 2008 року Печерський районний суд Києва призупинив слідчі дії щодо всіх осіб, проти яких порушені справи в зв"язку з призупиненням дії указу президента України про достроковий розпуску Верховної Ради і позачергових виборів 7 грудня 2008 року, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко замінив суддю Печерського райсуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути