Ексклюзиви
неділя, 22 червня 2008 14:48

Ющенко закликав схилити голови перед пам"яттю мільйонів жертв війни

Ющенко закликав схилити голови перед пам"яттю мільйонів жертв війни
Президент України Віктор Ющенко звернувся до українського народу у зв`язку з Днем скорботи та вшанування пам`яті жертв війни в Україні.

Як ідеться у зверненні, текст якого розміщено на офіційному сайті Президента, "у цей день 67 років тому на українську землю прийшла небачена за масштабами, найстрашніша в історії людства війна.

Цього разу нашому народові довелося зіткнутися з особливо жорстоким і цинічним ворогом. Ненависть і зневага до інших націй лежала в основі ідеології злочинного фашистського режиму. Звідси кривавий терор проти цивільного населення, масові розстріли, каральні акції й нелюдське поводження з військовополоненими, звідси геноцид євреїв та циган і страшні табори смерті.

Україні судилося стати одним з епіцентрів Другої світової. Війна двічі прокотилася вогняним смерчем по нашій багатостраждальній землі, щоразу забираючи сотні і сотні тисяч жертв, залишаючи за собою безліч безіменних могил, спалені села й дощенту зруйновані міста. Невимовних страждань і принижень зазнав наш народ протягом трьох років нацистської окупації.

У вирі війни втратили життя майже 10 мільйонів наших співвітчизників, смерть не оминула жодну українську родину, горе увійшло в кожен український дім.

Наш народ зазнав страшних і непоправних втрат, проте не зламався й не підкорився поневолювачеві. Пам`ятаймо, що українці зробили величезний внесок у розгром нацистської імперії. У лавах Червоної армії проти фашизму воювали 7 мільйонів наших земляків, кожен другий з них поліг за свободу Вітчизни, за свободу численних націй Європи".

"Ми, діти і внуки воїнів-переможців, по праву пишаємося їхнім величним ратним подвигом. Ми з гордістю і вдячністю усвідомлюємо, що без їхнього героїзму й жертовності не постала б незалежна Українська держава, що сьогоднішня мирна, демократична й процвітаюча Європа великою мірою стала можливою завдяки мужності й незламності волелюбного українського народу", зауважив Ющенко.

Президент закликав співвітчизників у скорботний день початку війни схилити голови перед пам`яттю мільйонів її жертв, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликав схилити голови перед пам"яттю мільйонів жертв війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути