Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 12:03

Ющенко заборонив Тимошенко говорити в Бельгії все, що заманеться

Ющенко заборонив Тимошенко говорити в Бельгії все, що заманеться
Президент Віктор Ющенко доручив прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко в ході візиту в Бельгію 28-29 січня проінформувати представників Європейського Союзу й НАТО про основні пріоритети програми діяльності Кабінету Міністрів.

Про це повідомила прес-служба Президента.

Заступник глави секретаріату Президента Олександр Чалий повідомив, що Президент підписав директиви на робочий візит прем"єра в Бельгію.

Зазначено, що це буде перша закордонна поїздка керівника уряду після обрання на цю посаду, і однією з її цілей буде підтвердження незмінності євроатлантичного курсу України.

Зі слів Чалого, також одне з головних завдань Тимошенко в ході візиту в Брюссель - проінформувати ЄС і НАТО про стан виконання Плану дій Україна-ЄС.

Планується також обговорити актуальні аспекти двостороннього співробітництва, особливо в контексті євроінтеграційних амбіцій нашої держави.

Імпровізації допускаються, але... в рамках президентських директив

Зокрема, мова буде йти про торгово-економічне співробітництво, візові питання (перспективи введення з боку ЄС безвізового режиму для українців), енергетичну політику.

Ющенко доручив Тимошенко під час зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером підкреслити важливість поглиблення діалогу України з Альянсом і позитивні очікування відносно розгляду останніх українських ініціатив у цьому напрямку на саміті НАТО в Бухаресті (Румунія) у квітні.

Чалий зазначив, що за Конституцією Президент здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю, тому директиви офіційним делегаціям обов"язкові до виконання всіма особами, уповноваженими представляти Україну на переговорах.

"Всі візити наших представників уряду, як і раніше, будуть здійснюватися згідно із завданням з підписом Президента, імпровізації під час двосторонніх зустрічей допускаються, але виключно в рамках президентських директив", - говорить Чалий.

Він також повідомив, що після повернення із Брюсселя прем"єр проінформує Президента про результати офіційного візиту.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко відвідає Брюссель (Бельгія) 28-29 січня для зустрічі з комісаром Європейського Союзу з питань торгівлі Пітером Мендельсоном, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко заборонив Тимошенко говорити в Бельгії все, що заманеться ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути