Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 13:36

Ющенко за стабільнсть і спільну мету

Президент України Віктор Ющенко вірить у перспективу демократичної коаліції і закликає всю Верховну Раду консолідуватись навколо національних пріоритетів. Про це він заявив, виступаючи сьогодні на засіданні Верховної Ради України.

Президент побажав всіляких гараздів парламенту і коаліції, підкресливши, що був і залишається надійним союзником українського парламенту. "Переконаний, що жодне знакове рішення не повинно бути ухвалено поза стінами українського парламенту. Я стояв і буду стояти на цих позиціях, хоча попереду нас чекають великі виклики, великі випробування", - наголосив Президент.

"Вірю, що новий парламент продемонструє нормальну і продуктивну роботу задля нації і країни", - сказав Ющенко, зауваживши, що саме цього чекають виборці.

"Нам спільно потрібно відновити політичний, моральний авторитет вищого законодавчого органу держави, а відтак, всієї України. Переконаний, що часу для зволікань у нас немає", - наголосив глава держави.

Він зауважив, що сьогодні Україна виходить з цієї кризи, спричиненої неконституційними діями в парламенті минулого скликання. "Україна виходить нелегко. Переконаний, що вихід з цієї кризи, досягнення політичної стабільності є поточним питанням номер один", - сказав глава держави. За його словами, кожна політична сила, незалежно від прапора і ідеології, має зрозуміти, що політична криза забирає розвиток України і її перспективи. "Як досягти стабільності у цих не простих стінах, у парламенті з не простим скликанням - переконаний, що понад усе ми повинні поставити національний пріоритет. Ніщо більше не об"єднує людей, як мета. Думати сьогодні про інтереси фракції і ігнорувати інтереси чи більшості, чи меншості – це, на мій погляд, велика помилка, думати сьогодні про інтереси більшості або меншості і, в той же час, ігнорувати інтереси держави – це злочин", - наголосив Ющенко.

На його думку, спокій в український парламент привнесе не розподіл посад, хоча це теж важливо, злагоду в парламент принесе політика заради національних інтересів

"Жодна політична сила, як і кожен народний депутат, не можуть бути в опозиції до України", - наголосив він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко за стабільнсть і спільну мету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути