Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 20:47

Ющенко: з Україною НАТО стане сильнішим

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що членство нашої держави в НАТО посилить європейську колективну безпеку.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це він заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Данії Пером Стігом Мьоллером.

На початку зустрічі Ющенко подякував Мьоллеру за позицію Данії та його особисті зусилля стосовно України, продемонстровані під час Бухарестського саміту НАТО, що відбувся у квітні цього року.

Коментуючи політику євроатлантичної інтеграції України, Президент висловив переконання, що членство України надасть ефективності моделі європейської колективної безпеки. "Колективна безпекова модель буде набагато сильнішою, якщо вона міститиме Україну. І це колективний інтерес", - сказав Ющенко.

На переконання Президента, аналогічний ефект матиме участь України в Європейському Союзі. "Коли ми говоримо про українську політику інтеграції до Європейського Союзу, ми говоримо про те, що це посилить голос Європи. Кожний рік несе такі виклики, і політичні, і економічні, з якими можна впоратися лише маючи консолідовану позицію", - сказав Ющенко.

Під час зустрічі також було обговорено тематику двостороннього співробітництва в політичній, економічній та гуманітарній сферах. Зокрема, йшлося про активізацію політичного діалогу між двома країнами на найвищому рівні, якій мають сприяти візити в Україну прем`єр-міністра Данії та королеви Данії.

Окрім того, Президент порушив питання щодо підтримки Данією зусиль України з міжнародного визнання Голодомору 1932-33 рр. геноцидом українського народу.

У зустрічі взяли участь міністр закордонних справ Володимир Огризко та заступник глави Секретаріату Олександр Чалий, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: з Україною НАТО стане сильнішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути