вівторок, 17 квітня 2007 10:32

Ющенко вимагає у голови КС розібратися зі Станік

Ющенко вимагає у голови КС розібратися зі Станік
Президент Віктор Ющенко у листі до голови Конституційного Суду Івана Домбровського вимагає вжити заходів, які забезпечили б об"єктивність і неупередженість КС.

Про це йдеться у листі Ющенка до голови КС, повідомляє прес-служба президента.

"Як глава держави і гарант дотримання Конституції звертаю Вашу увагу на обставини, які, на моє переконання, потребують ухвалення Вами адекватних рішень. За таких обставин пропоную Вам ужити всіх можливих заходів з тим, щоб забезпечити об"єктивність і неупередженість під час розгляду зазначеної справи у суді", – йдеться у листі президента.

У листі до голови КС Ющенко також звертає увагу на те, що за результатами перевірки, здійсненої СБУ, встановлені факти, які можуть бути охарактеризовані як корупційні діяння з боку судді КС.

Це "об"єктивно відіграє ключову роль під час підготовки і розгляду справи стосовно відповідності Конституції указу президента від 2 квітня 2007 року N 264 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України".

У зв"язку з цим, за словами Ющенка, СБУ надіслала голові КС листа з проханням розібратися у цій ситуації.

"До того ж є підстави вважати, що в процесі відкриття провадження у згаданій справі, визначенні судді-доповідача, призначенні справи до розгляду мали місце порушення Регламенту Конституційного Суду України", – наголошує Ющенко.

Нагадаємо, що вчора в.о. глави СБУ Наливайченко сказав, що СБУ має підтвердження передачі майна приблизно на 12 мільйонів доларів близькому родичу судді Конституційного Суду Сюзанни Станік, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає у голови КС розібратися зі Станік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути