середа, 28 лютого 2007 16:05

Ющенко ветуватиме закони антикризової коаліції

Президент Віктор Ющенко має намір накладати вето у випадку, якщо антикризова коаліція ігноруватиме законопроекти, які глава держави подає у Верховну Раду як невідкладні, а також пропозиції Нашої України і БЮТ.

Про це заявив глава Секретаріату Президента України Віктор Балога.

"Якщо так звана антикризова коаліція ігноруватиме законопроекти, які Президент подає у Верховну Раду як невідкладні, а також пропозиції Нашої України і БЮТ, то глава держави ветуватиме всі закони, які під час ухвалення не наберуть конституційної більшості, тобто 300 голосів", - наголосив Балога.

"Я вам гарантую, що Президент застосовуватиме його (вето) кожного разу, коли буде загроза Конституції, національній безпеці, демократії і правам людини", - наголосив Балога.

Він також відзначив, що Президент "ніколи не торгуватиметься ні з однією політичною силою, у тому числі і з прем"єр-міністром, щодо свого майбутнього".

Сьогодні Партія регіонів заявила, що ініціює проведення 30 вересня 2007 року дострокових президентських і парламентських виборів. За словами заступника голови фракції Партії регіонів Василя Кисельова, планується, що 2 березня у Верховній Раді буде зареєстрований відповідний законопроект.

Експерти називають цю заяву "технологічним ходом на межі політичного шантажу" і вважають, що ініціатива спрямована на те, щоб вилучити з боротьби Президента, пише Корреспондент.net.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко ветуватиме закони антикризової коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути