Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 14:14

Ющенко упевнений, що ООН визнає Голодомор

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Україна доб"ється внесення питання про визнання Голодомору 1932-1933 років до порядку денного 63-ої сесії Генасамблеї ООН.

Про це він сказав на прес-конференції в Римі.

За словами Ющенка, на зустрічах з керівниками Італії він обговорював питання про підтримку визнання Голодомору 1932-1933 років, передав відповідне клопотання декількох тисяч українців, які тимчасово проживають в Італії, а також попросив прем"єр-міністра Сільвіо Берлусконі підтримати розгляд цього питання на Генеральній Асамблеї ООН і в координаційному комітеті ООН, "коли через декілька днів ми будемо вдруге це питання обговорювати в комітеті".

При цьому Ющенко зазначив, що Україна має підтримку Європейського Союзу з цього питання. "Це вперше, коли такого роду резолюція дістає одностайне схвалення", - зазначив він.

"У нас провідні партнери, я переконаний, що найближчим часом ми доб"ємося постановки цього питання до порядку денного 63-ої Генеральної Асамблеї ООН", - заявив Президент, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко упевнений, що ООН визнає Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути