понеділок, 07 квітня 2008 10:14

Ющенко розраховує вмовити Раду зняти мораторій на продаж землі

Президент Віктор Ющенко впевнений у знятті Верховною Радою мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це він заявив, виступаючи на 5-ій асамблеї всесвітнього руху за демократію.

Президент упевнений, що в 2008 році буде закінчено приватизацію землі.

"Упевнений, що я зможу переконати український парламент ліквідувати мораторій на рух землі, на організацію товарного ринку землі", - сказав Ющенко.

На думку Президента, після зняття мораторію з"явиться український фермер, нові методи інструменти й механізми роботи із землею.

Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики й земельних відносин розраховує на скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в червні-липні поточного року.

4 січня 2008 року Рада продовжила мораторій на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення до законодавчого врегулювання ринку землі.

Усього в Україні понад 60 млн. га земель, у тому числі 41,8 млн. га становлять сільськогосподарські землі, з них оранка - 33 млн. га.

Ющенко вважає мораторій на продаж землі сільгосппризначення причиною корупції на земельному ринку, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розраховує вмовити Раду зняти мораторій на продаж землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути