пʼятниця, 19 грудня 2008 17:09

Ющенко: "Маніпуляції" Тимошенко загрожували хаосом

Ющенко: "Маніпуляції" Тимошенко загрожували хаосом

Президент Віктор Ющенко вважає неприпустимим перетворювати фінансову стабільність держави на заручника політичних маніпуляцій, якими вважає останні заяви прем"єра Юлії Тимошенко щодо дій Національного банку.

Про це повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ваннікова після завершення зустрічі президента із Радою банкірів, інформує прес-служба президента.

"Президент вважає неприпустимим перетворювати фінансову стабільність держави на заручника політичних маніпуляцій. Саме політичними маніпуляціями глава держави вважає вчорашні безвідповідальні заяви прем"єр-міністра, які загрожували країні фінансовим хаосом", - сказала Ванникова.

За її словами, тільки завдяки жорстким фаховим діям вдалося втримати контроль над ситуацією, хоча й запізно.

Ця вина цілком і повністю лежить на Національному банку і Кабінеті міністрів, переконаний Ющенко.

"Президент в черговий раз нагадує уряду, що нині час взаємоузгоджених дій, а не сварок, піару чи бездоказових звинувачень. Уряд має нести свою частину відповідальності. Ніхто не знімав з уряду відповідальність за економічну ситуацію, яка формує фінансову і прямо впливає на курсову політику держави", - переказала вона слова Ющенка.

"Президент переконаний, що правоохоронні органи повинні продовжити розпочаті перевірки в банківській системі і жорстко покарати тих, хто займався спекуляціями", - наголосила Ванникова.

Президент вважає, що позитивна динаміка курсу гривні, яка спостерігається сьогодні на валютному ринку, засвідчила дієвість обраних фінансових механізмів та регуляторів, повідомила прес-секретар глави держави.

Над комплексом термінових антикризових заходів разом із президентом останній тиждень працюють керівництво НБУ та Мінфіну, Рада банкірів, зазначила вона.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Маніпуляції" Тимошенко загрожували хаосом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути