Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2008 14:36

Ющенко пропонує Тимошенко сформувати стабфонд не менше 50 мільярдів

Президент України Віктор Ющенко пропонує на 2009 рік сформувати стабілізаційний фонд у розмірі не менше 50 млрд. грн.

Ця норма міститься в проекті указу Президента "Про додаткові заходи з подолання фінансової кризи в Україні", текст якої був розданий журналістам сьогодні на загальнонаціональній антикризовій нараді за участю Президента і представників бізнесу.

У проекті документа вказується, що, зокрема, в першому кварталі 2009 року до стабілізаційного фонду необхідно направити 10 млрд. грн.

Також Президент пропонує доручити Кабінету міністрів України внести в місячний термін на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо розширення списку джерел наповнення стабілізаційного фонду за рахунок надходжень від плати за оренду держмайна, дивідендів, нарахованих на акції держпідприємств, частини прибутку держпідприємств тощо.

Крім того, Президент має намір доручити КМУ затвердити в місячний термін порядок використання коштів стабілізаційного фонду: кредитування довгострокових інфраструктурних, інвестиційних, а також інноваційних проектів загальнодержавного значення; здешевлення кредитування проектів малого і середнього бізнесу; надання кредитів на завершення будівництва житла, яке здійснюється за кошти іпотечних кредитів з готовністю понад 50%.

Також з метою поліпшення платіжного балансу держави в проекті документа пропонується провести консультації з державами-членами СОТ і Міжнародним валютним фондом на предмет можливого перегляду ставок ввізного мита і введення тимчасового квотування імпорту товарів з метою захисту національного товаровиробника; ввести на період, до стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні, мораторій на підвищення цін на товари і послуги суб`єктів природних монополій і розглянути можливість їх зниження для виробників, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує Тимошенко сформувати стабфонд не менше 50 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути