Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 09:59

Ющенко про нову Конституцію і свої гарнатії

Президент України Віктор Ющенко оцінює конституційний процес в Україні як правильний і гарантує його прозорість і демократичність.

"Не дивлячись на всі виклики, конституційний процес йде правильним шляхом. Ми не допускаємо тлумачення демократичного транзиту в Україні, недемократичного підходу до формування змін і доповнень до Конституції і його розгляд в парламенті. Ми забезпечуватимемо, виключно керуючись національним правом і національною Конституцією... Я ще раз хочу гарантувати, ми формуватимемо виключно прозорим способом зміни і доповнення до національної Конституції", - заявив Ющенко в ході міжнародної конференції "Конституційний суд в системі органів державної влади: актуальні проблеми, шляхи їх рішення", яка проходить в п"ятницю в Києві.

Він також відзначив, що політична стабільність в Україні може бути забезпечена тільки за допомогою формування ефективного конституційного процесу. Глава держави відзначив, що те, що було зроблене з Конституцією в 2004 році, було прикладом того, як з нею чинити не можна.

"Я повністю солідарний з тими висновками, які прозвучали з ряду європейських інститутів три роки тому про те, що головною проблемою політичної нестабільності в Україні, як йшлося в документах 2005 року - це передчасна і непродумана реформа Конституції в грудні 2004 року", - відзначив президент.

Ющенко також підкреслив, що Україна вийшла з тієї кризи, але "усвідомила, що нові зміни в Конституцію необхідні.

"Сьогодні немає сили, у тому числі і політичної, яка виступала б проти роботи над конституційним процесом. У цьому ми всі знаходимо взаєморозуміння. Нам потрібно внести зміни і доповнення в значну частину статей Конституції України", - додав він, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко про нову Конституцію і свої гарнатії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути