Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 11:08

Ющенко поїде до Італії за підтримкою ПДЧ в НАТО

Президент України Віктор Ющенко у середу, 8 жовтня, здійснить офіційний візит до Італійської Республіки.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це поінформувала прес-секретар Президента Ірина Ваннікова.

"Перший офіційний візит Президента України до Італії відбувається після тривалої перерви у політичному діалозі між двома країнами", - зауважила Ваннікова.

За її словами, під час переговорів з вищими посадовими особами Італії планується обговорити питання підтримки Італією української політики європейської та євроатлантичної інтеграції. Йдеться про реалізацію конкретних проектів співробітництва у форматі "Україна-НАТО" та "Україна-ЄС". Це, зокрема, запрошення України до Плану дій щодо членства в НАТО на грудневому засіданні міністрів закордонних справ країн-членів НАТО та реалізація політичних домовленостей, досягнутих під час 12-го Саміту Україна - ЄС у Парижі.

"Ураховуючи, що Італія є ключовим торговельно-економічним партнером України - за обсягами двосторонньої торгівлі вона посідає третє місце серед країн ЄС - сторони обговорять шляхи поглиблення економічного та інвестиційного співробітництва, взаємодії в енергетичній галузі", - повідомила прес-секретар Президента.

Під час зустрічі з керівниками об`єднань промисловців і підприємців, провідними банкірами та бізнесменами Італії, Президент України висловить низку пропозицій щодо реалізації масштабних інвестиційних проектів, зокрема, у рамках підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Окремим питанням, за словами Ваннікової, яке планує порушити Президент України. є поглиблення культурно-гуманітарного співробітництва, зокрема, у сфері туризму. Йтиметься також про прискорене укладення угоди у сфері працевлаштування, що знаходиться на розгляді відповідних органів обох країн.

Планується, що під час візиту будуть підписані Угода між Кабінетом міністрів України та Урядом Італійської Республіки про співробітництво в галузі туризму і Угода між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Італійської Республіки про співробітництво в галузі військової географії.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко поїде до Італії за підтримкою ПДЧ в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути