пʼятниця, 19 вересня 2008 09:13

Ющенко пояснив, що його не влаштовує в бюджеті Тимошенко

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що не підтримає державний бюджет на 2009 рік, якщо в ньому не буде змінено суму фінансування армії.

"Мене як президента не влаштовує такий бюджет. Я його не можу підтримати, і я його не підтримаю", – сказав він на брифінгу в четвер в Рівненській області, де він спостерігав за тактичними навчаннями.

За словами Віктора Ющенка, з таким бюджетом "можна забути про розвиток української армії".

Президент відзначив, що реальне збільшення фінансування армії наступного року складає 3 мільярди гривень, проте, якщо врахувати інфляцію, ця цифра перетвориться на 1 мільярд.

"Гіршого фінансування українська армія ще не мала", – відзначив Президент. Він підкреслив, що, з погляду фінансування, армія сьогодні знаходиться не в кращому стані.

Віктор Ющенко закликав уникнути політиканства в дискусії про оборону країни.

Президент вважає, що через політику уряду з фінансування ВСУ створено реальну загрозу зриву виконання Державної програми переходу війська на контрактну основу.

9 вересня міністр оборони України Юрій Єхануров заявив, що, відповідно до обсягів нинішнього військового бюджету, у Збройних силах України залишилося коштів на забезпечення харчування особового складу тільки до 31 жовтня.

За його словами, така ситуація склалася через те, що держбюджетом на 2008 рік передбачено всього 57,1% коштів від мінімальної потреби Збройних сил.

Як заявив Єхануров, відповідно до проекту державного бюджету, в 2009 році уряд планує виділити Міноборони 17,4 мільярда гривень. Потреба ж у витратах військового відомства наступного року складає 32,2 мільярда гривень, або 2,5% національного ВВП.

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає необґрунтованою критику з недофінансування Міністерства оборони.

"Нагнітається ситуація, коли заявляється, що необхідно втричі більше грошей на армію, ніж сьогодні, а сьогодні це близько 10 мільярдів гривень. Якщо хтось вимагає 30 мільярдів гривень, то потрібно знати, що ці гроші можна додати тільки за рахунок зменшення пенсій і заробітних плат. Але уряд ніколи на це не піде", – сказала Тимошенко.

Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пояснив, що його не влаштовує в бюджеті Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути