Ексклюзиви
середа, 23 січня 2008 10:16

Ющенко повіз дружину до Швейцарії

Ющенко повіз дружину до Швейцарії
Президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною відбув з триденним робочим візитом до Давосу (Швейцарська Конфедерація) для участі у щорічному засіданні Світового економічного форуму.

Як повідомляє прес-служба Президента, участь у форумі уже підтвердили 14 глав держав, зокрема, Афганістану, Азербайджану, Колумбії, Швейцарії, Пакистану, Ізраїлю, Литви, ПАР, Нігерії, Філіппін. Також у заході планують взяти участь прем"єр-міністри Франції, Данії, Нідерландів, Малайзії, Туреччини, Єгипту, Угорщини, Іраку. Окрім того, запланована присутність на Форумі практично усіх керівників міжнародних організацій, особливо економічного напрямку. Серед них – ЄБРР, Світовий банк, Європейський центральний банк, МВФ.

Президент України візьме участь у двох сесіях Давоського економічного форуму на теми: "Політика у галузі трубопровідного транспорту" і "Права людини на світовому порядку денному".

Планується, що під час візиту Ющенко проведе низку двосторонніх зустрічей.

Серед питань, що будуть порушені під час зустрічі глави Української держави з Державним секретарем США Кондолізою Райс, – дорожня карта двосторонніх відносин наших країн, календар двосторонніх контактів на 2008 рік, приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Із Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим Ющенко планує обговорити питання енергетики, зокрема, Енергетичний форум, що має відбутися у травні 2008 року в Києві.

Також заплановані зустрічі Президента України з президентами Нігерії Умаром Яр"АДУА та Афганістану Хамідом Карзаєм, прем"єр-міністром Малайзії А.Ахмадом Бадані, у ході яких обговорюватимуться питання економічної та торговельної співпраці, двосторонніх відносин тощо.

Візит, окрім того, передбачає зустрічі Ющенка з керівниками міжнародних організацій, зокрема, президентом ЄБРР Жаном Лем"єром, генеральним директором СОТ Паскалем Ламі, головним керуючим Нью-йоркської фондової біржі Д.Нієдерауером. Також запланована зустріч Президента України з лідером Консервативної партії Великої Британії Девідом Камероном.

Крім того, Ющенко братиме участь у спеціальній секції "Український обід у Давосі".

Під час візиту відбудеться кілька прес-конференцій Президента України, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко повіз дружину до Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути