Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2007 16:25

Ющенко попросив не критикувати Чехію та Польщу через американські ракети

Президент Віктор Ющенко вважає, що розміщення американських систем протиракетної оборони є суверенним правом держав, які прийняли такі рішення. Про це він сказав на прес-конференції в Дніпропетровську.

Ющенко нагадав, що в України є міжнародні зобов"язання, а також внутрішні рішення, за якими Україна прагне стати членом НАТО, і за цей закон у Верховній Раді голосували в тому числі й депутати від Партії регіонів.

"Тому українська офіційна влада не повинна так легко роздавати відповіді щодо цього питання. Ми повинні пам"ятати про свій національний інтерес, про свої колективні зобов"язання, які прийняла Україна в рамках угоди про ПРО й інші міждержавні документи, які діють у цьому питанні", - сказав він.

Президент роз"яснив, що системи ПРО, які будуть розміщені в Польщі й Чехії, носять оборонний характер. Він нагадав, що Україна є учасником створення оборонної системи колективної безпеки в Європі.

Він також закликав не робити поспішних оцінок розміщенню американської протиракетної оборони в Європі.

"Я б не дуже хотів щоб українські політики втягувалися в цю дискусію без комплексного вивчення цього питання як в Україні, так і у наших сусідів. Я не хотів би, щоб українська реакція була такою, яка б викликала нерозуміння. Важливо давати позицію офіційну державну з цього питання як позицію єдину, але в уряді кожен міністр - це міністр закордонних справ, то я сьогодні повинен дати відповідь президента", - сказав він.

США обіцяли направити в Україну фахівців із протиракетної оборони для роз"яснення громадськості планів з розміщення протиракетних баз у Європі. Такі системи будуть розміщені в Польщі й Чехії, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко попросив не критикувати Чехію та Польщу через американські ракети ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути