вівторок, 23 вересня 2008 10:36

Ющенко попросив Яценюка нагадати Тимошенко про непогашені борги

З урахуванням необхідності закачування у підземні сховища природного газу для осінньо-зимового опалювального сезону 2008 р. такий дефіцит за ціни імпортованого газу у 179,5 дол. вже склав більше 8 млрд грн.

На цьому глава держави наголосив у листі голові Верховної Ради України Арсенію Яценюку щодо своїх зауважень до державного бюджет на 2009 р., повідомляє прес-служба Президента.

"Натомість за невідомої ціни імпортованого газу на наступний рік для НАК "Нафтогаз України" передбачено коштів з державного бюджету в 1,6 рази менше", - підкреслює Ющенко.

Крім того, окремо він зауважує, що незважаючи на необхідність приділити особливу увагу таким інвестиційним проектам, як добудова Дністровської гідроакумулюючої електричної станції, а також прискорення реалізації проектів із транспортування електроенергії, коштів на зазначені цілі у проекті державного кошторису на наступний рік фактично немає.

Проігноровано в бюджеті-2009 і його вимоги щодо здійснення погашення у 2009 році державного боргу України перед РФ.

"Наявність цього боргу веде до збереження нерівних умов у взаєминах між нашими державами, внаслідок чого Україна щороку втрачає не менше 7,5 млрд грн", - зазначає глава держави.

Ющенко також вважає, що під загрозою перебуває і здійснення всіх необхідних протипаводкових заходів.

Зокрема, передбачений проектом рівень видатків на ці цілі дасть змогу профінансувати заходи Комплексної програми захисту сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод лише на 52% від потреби.

"Складається враження, що стихійне лихо, що сталося наприкінці липня цього року, так нічого нас і не навчило", - підкреслює Президент.

Він просить Верховну Раду України врахувати вирішення цих питань під час прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік".

РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко попросив Яценюка нагадати Тимошенко про непогашені борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути