Ексклюзиви
пʼятниця, 21 листопада 2008 14:08

Ющенко погрожує міністрам відставкою

Президент Віктор Ющенко погрожує відставкою кожному урядовцю, який не виконав попередні земельні рішення РНБО.

Про це він заявив, відкриваючи засідання РНБО.

Президент нагадав, що за рішенням РНБО було сформовано 52 доручення, за яке проголосував весь склад Радбезу. "Коли журналістів не буде, хотів би, щоб ми назвали кожного, хто не виконав рішення і відправили у відставку кожного, хто не виконав це рішення РНБО", - сказав Ющенко

За його словами, із 52 завдань, визначених попередніми рішенням РНБОУ, не виконаними залишаються 35 - це 67% їх загальної кількості. Виконаними вважаються лише 9 завдань (17%), виконаними частково - 2 (4%).

Крім того, Ющенко розкритикував діяльність уряду у сфері збереження фонду сільськогосподарських земель. "1 січня 2009 року закінчується черговий етап чергового мораторію. Землі сільськогосподарського призначення 5 млн. га перейшло в сферу торгівлі", - сказав Ющенко.

"Ви не можете гарантувати збереження фонду сільськогосподарських земель, бо самі є учасниками. У вас конфлікт інтересів: чи вкрасти, а потім охороняти, чи все таки охороняти", - додав Президент.

При цьому він вкотре зазначив, що є противником мораторію на продаж сільськогосподарських земель "Мораторій – можливість дати бюрократу вкрасти землю", - зазначив Ющенко.

Зокрема, за його словами, ані уряд, ані держкомзем нічого не зробили для спрощення системи оформлення правовстановлюючих документів на землю. Не налагоджено систему реєстрації правовстановлюючих документів на земельні ділянки. Президент вказав, що це є задача Міністерства юстиції. Міністерство аграрної політики України досі не створило Державної служби охорони родючості ґрунтів, як того вимагає рішення РНБО, пише proUA.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко погрожує міністрам відставкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути