Ексклюзиви
неділя, 18 травня 2008 10:36

Ющенко підписав закон про обмеження повноважень прем"єр-міністра

Президент України Віктор Ющенко в суботу підписав закон про кабінет міністрів, що обмежує повноваження прем"єр-міністра на користь голови держави.

Закон істотно розширює повноваження глави держави і його контроль над роботою уряду. Зокрема, президент отримав право відхилити подану йому на твердження кандидатуру прем"єр-міністра. Необхідність цього положення виникла через те, що в конституції країни не міститься вказівки на те, чи має право президент відмовитися вносити на затвердження Радою кандидатуру прем"єра, запропоновану коаліцією.

Коаліція парламентської більшості втратила право самостійно вносити кандидатуру голови уряду, якщо президент відмовляється її затвердити. Крім того, міністри закордонних справ і оборони, що затверджуються на посаді за представленням президента, можуть бути звільнені Радою також тільки за пропозицією голови держави.

Законопроект, який замінив ухвалений на початку 2007 року закон про уряд, був ухвалений Верховною радою 16 травня, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав закон про обмеження повноважень прем"єр-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути