Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 08:43

Ющенко переміг у рейтингу найпрозоріших політиків, Балога - на останній сходинці

Переважна більшість українських експертів вважає, що Секретаріат Президента непрозоро ухвалює рішення.

Про це свідчать результати опитування українських експертів, проведеного Інститутом глобальних стратегій (ІГЛС) і оприлюднених на прес-конференції в заступником директора ІГЛС Уляною Кирієнко.

Рівень прозорості оцінювався за 5-бальною системою. Найбільший рівень прозорості експерти відмітили у Кабінету міністрів та Президента, відповідно 2,95 та 2,8 бала. Далі за рівнем прозорості експерти поставили прем"єр-міністра та Раду національної безпеки та оборони з показниками 2,65 та 2,5. Завершує рейтинг Секретаріат Президента, у якого 1,72 бала.

За словами Кирієнко, низький рівень прозорості ухвалення рішень Секретаріатом Президента у порівнянні з главою держави свідчить про те, що СП працює у межах своїх функцій супроводу діяльності Президента, тоді як публічну місію виконує сам глава держави. При цьому, за її словами, досить високий показник прозорості прийняття рішень Кабінетом міністрів та главою уряду свідчить про те, що вони є активними публічними гравцями.

Опитування було проведено ІЛГС з 15 по 23 березня 2008 року. Всього було опитано 20 експертів – політологи, соціологи, економісти, редактори ЗМІ. Метод опитування – анонімне анкетування, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко переміг у рейтингу найпрозоріших політиків, Балога - на останній сходинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути