Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 19:01

Ющенко переконаний, що ювілей Хрещення Русі об"єднає українське православ"я

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що святкування 1020-ліття Хрещення Русі сприятиме подоланню розколу в українському православ"ї.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив на зустрічі з предстоятелем Української автокефальної православної церкви Блаженнійшим Мефодієм.

"Ми йтимемо дорогою діалогу. Це святкування, в першу чергу, повинне бути кроком до єднання всіх православних церков", - сказав Ющенко.

Крім того, сьогодні Ющенко провів зустріч з предстоятелем Української православної церкви (Київського патріархату) Патріархом Філаретом, з яким також обговорив підготовку до святкування 1020-ліття Хрещення Київської Русі.

Глава держави виразив надію, що майбутнє святкування буде направлено на консолідацію українського суспільства, а сумісні святкові заходи сприятимуть зближенню православних церков України різних юрисдикцій, повідомляє УНІАН.

За словами Ющенка, це свято повинне нагадати, що саме з Києва християнство розповсюдилося по всій Київській Русі.

Також 21 травня президент України провів телефонну розмову з предстоятелем Української православної церкви (Московського патріархату) Володимиром (Сабоданом), з яким обговорив підготовку святкування 1020-ліття Хрещення Русі.

У розмові президент особливо відзначив, що це свято не тільки нашої духовності, але і нашої державності.

Довідка

З метою урочистого святкування в Україні протягом липня-серпня 2008 року 1020-ліття Хрещення Київської Русі, на підтримку ініціативи громадськості президент України Ющенка підписав Указ "Про святкування в Україні 1020-ліття хрещення Київської Русі", згідно з яким створений Організаційний комітет з підготовки і святкування.

До складу комітету включені представники Церков трьох православних юрисдикцій, а також Українській греко-католицькій церкві, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко переконаний, що ювілей Хрещення Русі об"єднає українське православ"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути